Linkbuilding by Webshifters

Linkbuilding

SKILLS: Linkbuilding

EXPERIENCE: 5 years

Het verkrijgen van een link bij een ander is als het ware mond-tot-mond reclame, maar dan online. Je kunt het vergelijken met een goede tip van een ander die aangeeft dat uw website het bezoeken waard is.

Google’s algoritme bekijkt het aantal inkomende (kwalitatieve) links naar uw website en gaat er vanuit dat uw website hierdoor interessante en populaire informatie bevat, wat zal resulteren in een hogere positionering in de zoekmachines.

Verkrijgen van kwalitatieve inkomende links

Linkbuilding is het verkrijgen van inkomende links vanaf andere websites. Effectieve linkbuilding zorgt ervoor dat uw website hoger scoort binnen de zoekmachines, maar voorzichtigheid is geboden, aangezien Google haar algoritme constant verbeterd om zo de zoek-ervaring voor de eindgebruiker te verbeteren.

Hoe werkt linkbuilden?

Bij linkbuilding is het belang dan de inkomende links van de juiste ‘kwaliteit’ zijn en het liefst komen van betrouwbare websites.

De vindbaarheid van een website wordt deels bepaald door uzelf  door het gebruik van de juiste titels, omschrijvingen, kwalitatieve content en het gebruik van tags en deels door ons als bouwer die dit voor u mogelijk maakt qua techniek. Denk hierbij aan zoekmachine vriendelijke url’s, sitemap aanmelding en speciale SEO-plugins.

Het belang van linkbuilding

Er is dus een deel waar u minder grip op heeft; het aantal inkomende links. Deze links zijn ontzettend belangrijk voor de vindbaarheid van uw website. Waar het in verleden ging om het aantal inkomende links (kwantiteit),  gaat het -na de beruchte Panda en Penguin updates van Google- meer om kwaliteit.

Linkbuilding methodieken

Er zijn meerdere methodes om inkomende links te genereren. We noemen we er een aantal:

– Plaatsen van waardevolle content, waardoor mensen links naar de pagina opnemen
– Schrijven van artikelen op websites van anderen (guest writing)
– Laten schrijven van artikelen door bloggers (zoals product beoordeling)
– Actief participeren op (nauwkeurig geselecteerde!) weblogs en forums
– Verspreiden van artikelen en persberichten

Hoe verder met linkbuilding?

Professionele linkbuilding zorgt ervoor dat uw website hoog scoort op de gekozen zoektermen. Zoektermen die uw potentiële klanten invoeren in de zoekmachine, als ze op zoek naar een bepaald product of dienst!

Linkbuilden is een tijdrovende bezigheid, maar we adviseren u graag wat u zelf kunt doen om tot een beter resultaat te komen. Of laat ons het werk doen. Neem contact op voor meer informatie.