Search engine marketing by Webshifters

Zoekmachine marketing

SKILLS: Online marketing

EXPERIENCE: 8 years

Zoekmachine marketing, ook wel bekend als Search Engine Marketing (SEM) is het specialisme dat webpagina’s vindbaar maakt binnen zoekmachines en zorgt er dus voor dat een webpagina op een goede positie komt te staan binnen de zoekresultaten van een zoekmachine als de bezoeker een voor die pagina relevante zoekterm intypt.

Zoekmachine marketing wordt onderverdeeld naar twee deelgebieden:

1. SEO – Search Engine Optimization
2. SEA – Search Engine Advertising

Search Engine Optimization

Binnen Search Engine Optimization (ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd) pakken we de techniek, content en de link strategie aan met als doel het beter vindbaar maken van de webpagina’s binnen zoekmachines. Tijdens de bouw dragen we zorg voor een zoekmachine vriendelijke website. Bij oplevering leggen we uit waar u rekening mee dient te houden.

Vraagt u zich af hoe het staat met uw website vraag dan vrijblijvend een SEO-scan aan, zodat u precies weet wat waar u aan toe bent en wat u kunt verbeteren om beter te ranken in de organische zoek resultaten.

Search Engine Advertising

Search Engine Advertising is het tegen betaling plaatsen van advertenties boven en naast de natuurlijke zoekresultaten. De advertentie wordt vertoond als een zoekmachine gebruiker een aan de advertentie gekoppeld woord of woordgroep intypt. U als adverteerder betaalt alleen voor de zoekmachine gebruikers die op een van uw advertenties klikken.

Wij werken met Google Adwords.

Binnen Search Engine Advertising kunnen we drie doelstellingen onderscheiden.

1. Zo veel mogelijk vertoningen (bereik) genereren
2. Zo veel mogelijk clicks realiseren
3. Zo veel mogelijk conversies realiseren. Bvb. informatieaanvraag, aanmelding of aankoop.

Elke doelstelling heeft zo zijn eigen strategie, we adviseren u graag over de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie.