Wat is een VPN precies? En waarom zou je het gebruiken?

Het gebruiken van een VPN verbinding wordt steeds populairder. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat mensen zich steeds bewuster zijn van hun privacy op het internet. Een andere reden is dat ze content willen bekijken die normaal gesproken geblokkeerd zou zijn op een bepaalde locatie. Denk hierbij aan Uitzending Gemist (NPO) vanuit het buitenland of bijvoorbeeld als je je favoriete Netflix programma wilt bekijken als je op vakantie bent. En als je een fervent Marktplaats gebruiker bent en reageert op een advertentie vanuit het buitenland, dan krijgt de verkopende partij vaak een waarschuwing dat de koper zich in het buitenland bevind en het wellicht om fraude zou kunnen gaan. Dit zijn allemaal redenen om een VPN-verbinding te overwegen.

Een andere reden is dat mensen zichzelf op publieke (wifi) netwerken willen beschermen tegen kwaadwillende hackers. Dit is allemaal mogelijk met een VPN verbinding.

Testen van je webshop via VPN

Als je via je webshop verkoopt aan buitenlandse klanten, dan is het soms handig om je webshop te testen vanaf een ander land. Zeker als je werkt met restricties voor bepaalde landen. Zo verkoopt een klant van ons producten die niet in ieder land gekocht mogen worden. Met de plugin IQ block geven we aan dat bezoekers uit bepaalde landen helaas niet kunnen bestellen, maar om dit te testen is een VPN handig. Het is dan mogelijk om een server te selecteren waarvan je de website wilt bezoeken.

De meeste VPN-diensten maken het mogelijk om een server te kiezen die je wilt gebruiken om via te surfen. Op die manier is het mogelijk om dit te testen.

Wat is een goede gratis VPN?

Er zijn verschillende soorten VPN-diensten. Iedere dienst is weer anders en bied andere functionaliteiten. Het verschil zit hem meestal in snelheid, hoeveel servers waaruit je kunt kiezen, wel of niet bijhouden van logs en de software en apps die aangeboden worden. De ene interface werkt net even iets fijner dan de andere.

Als we het hebben over gratis VPN, dan vinden we Windscribe een fijne dienst. Je hebt hier iedere maand 10GB aan data tot je beschikking. Zit je hierboven, dan moet je gebruik maken van een betaald pakket. De app op iOS werkt ook erg prettig en neemt automatisch de settings over (indien gewenst), dus veel makkelijker kan het niet worden.

 

 

 

 

Referral spam blijft vervelend omdat het je data vervuild en het bewerkelijk is om deze fake-data steeds maar weer te filteren zodat je juiste resultaten blijft zien. Laatste tijd zien we binnen eigen websites en die van onze klanten spam referrals komen van de spambot Copyrightclaims.org.

Verwijderen referral spam van Copyrightclaims.org

Er zijn 2 manieren om deze spam te verwijderen uit Google Analytics; via je .Htaccess-file en in Google Analytics zelf. De laatste optie is wat makkelijker (je hoeft hier geen techie voor te zijn, als je beheerder-rechten hebt binnen GA is dit voldoende), dus hier onder een korte omschrijving hoe je dit filter opneemt binnen Google Analytics.

Stap 1: Ga naar de ‘Beheerder’ tab binnen Google Analytics
Stap 2: Kies voor ‘Weergave’ en klik dan op ‘Filters’
Stap 3: Klik op ‘Filter toevoegen’
Stap 4: Geef dit filter een naam, bijvoorbeeld ‘Spam verwijzingen’
Stap 5: Bij Filter Type kies je voor Aangepast –> Uitsluiten filter –> Veld: Campagnebron –> Filterpatroon
Als Filterpatroon neem je de url op die je wilt uitsluiten, in dit geval – Copyrightclaims.org
Stap 6: Verifieer het filter door te klikken op ‘Dit filter verifiëren’
Stap 7: Sla het filter op via de button ‘Opslaan’

Je kunt binnen dit zelfde filter meerdere spam/referral websites opnemen, door deze te vermelden binnen Filterpatroon, gescheiden door een ”|” (pipe-line), dus bijvoorbeeld:    [copyrightclaims.org|simple-share-buttons.com|etc.]

Andere optie: verwijderen referral spam via WordPress plugin

Ook kun je ervoor kiezen om een spam te verwijderen door gebruik te maken van een WordPress plugin zoals WP Ban. Deze plugin heeft op het het moment van schrijven 20.000+ downloads en lijkt regelmatig te worden bijgewerkt. Met deze plugin kun je verkeer van bepaalde IP-adressen blokkeren, verkeer van met een bepaalde extensie of agents. Ook zou je een (HTML-)pagina kunnen opmaken die wordt getoond voor uitgesloten gebruikers/spam bots.

Het nadeel is echter dat je weer een extra plugin moet toevoegen die je zult moeten updaten en onderhouden/bijwerken.

Wil je meer achtergrond informatie over het wat en waarom, of hoe je het beste spam kunt uitsluiten via .Htaccess kijk dan eens naar dit artikel van Mooij.nl.

Tijd voor een persoonlijk berichtje. Na 7 jaar weg te zijn geweest uit Nederland ben ik nu weer terug in het land!

Diegenen die ons avontuur een beetje gevolgd hebben weten dat we in September 2008 zijn vertrokken in onze Landrover. Het idee was om naar Australië te rijden en dan weer terug te komen, maar het liep even anders!

Dat wil zeggen, we kwamen aan in Australië, maar besloten na wat gewerkt te hebben aldaar (in Melbourne heb ik de grondslag gelegd voor de webshop van Opposite Lock 4WD & Vehicle Accessoiries) onze Landrover te verschepen naar Zuid-Afrika.

Landrover

Van Kaapstad zijn we in 8 maanden tijd terug gereden naar Nederland via de westkant van Afrika, maar omdat we het nog niet helemaal zagen om ons te settlen in Nederland, heb ik bij terugkomst een baan aangenomen in Kuala Lumpur. Na een jaar werken voor een Nederlandse organisatie en geproefd te hebben van het expat leven was het tijd om Maleisië te verlaten. Ook dit was een fantastisch jaar met mooie vriendschappen en veel lekker eten. Teven is hier de basis gelegd voor Webshifters.

Na Maleisië zijn we verhuisd naar Sydney. In Australië kon Jennifer weer aan de slag voor Q-dance en ik ben daar full-time gaan werken aan Webshifters. Naast het helpen van klanten heb ik hier de Nederlandse distributeur van Pluggerz geholpen om oordopjes aan de man te brengen.

Door een probleempje met onze werk visa stonden we voor een keuze; proberen te blijven in Sydney of het dichter bij huis te zoeken. We besloten het laatste en zijn aan de slag gegaan voor OCC Yachting. Samen hebben we zeilvakanties (flottieljes) begeleid op Corfu. Dit was iets wat ik altijd nog eens wou doen (na eerder een zomer gewerkt te hebben voor het bedrijf) en het was geweldig dit met Jenn te kunnen doen.

Zeilen Corfu

We hebben tijdens het reizen en werken in het buitenland veel leuke mensen ontmoet en vriendschappen voor het leven opgedaan. Ook is onze kijk op de wereld veranderd. We weten in ieder geval beter hoe we ons leven willen leven.

En nu het mooiste; begin september verwachten we een dochtertje… Exciting times ahead! Misschien nog wel het grootste avontuur?!

MVG,
Don

by

In: Weblog

Reacties uitgeschakeld voor Live chat voor WordPress

Er zijn meerdere live chat modules op de markt. Deze chat programmaatjes zijn een geweldige tool en maken het eenvoudig voor bezoekers om snel een vraag te stellen over een bepaald product of dienst terwijl ze op je website of webshop rondkijken.

Met name voor webshops zijn deze tools populair aangezien de grens lager ligt voor een bezoeker om even snel een vraag te stellen over een product. Bijvoorbeeld om te vragen wat er nou precies allemaal in de verpakking zit of gewoon meer willen weten over het product zelf. Maar ook voor dienstverlenende bedrijven, van ZZP-er, MKB tot grotere, internationaal opererende, bedrijven is het een goede uitkomst en eigenlijk verbazen we ons er over dat er niet meer (met name MKB) bedrijven gebruik maken van dergelijke tool.

Lees meer..

We krijgen vaak vragen over Social Media in brainstorm sessies met (potentiële) klanten. De term Social Media wordt te pas en te onpas gebruikt, maar waar hebben we het nou precies over als we het hebben over Social Media? Wanneer is het verstandig om Social Media toe te passen? En voor wie?

Lees meer..