Tijd voor een persoonlijk berichtje. Na 7 jaar weg te zijn geweest uit Nederland ben ik nu weer terug in het land!

Diegenen die ons avontuur een beetje gevolgd hebben weten dat we in September 2008 zijn vertrokken in onze Landrover. Het idee was om naar Australië te rijden en dan weer terug te komen, maar het liep even anders!

Dat wil zeggen, we kwamen aan in Australië, maar besloten na wat gewerkt te hebben aldaar (in Melbourne heb ik de grondslag gelegd voor de webshop van Opposite Lock 4WD & Vehicle Accessoiries) onze Landrover te verschepen naar Zuid-Afrika.

Landrover

Van Kaapstad zijn we in 8 maanden tijd terug gereden naar Nederland via de westkant van Afrika, maar omdat we het nog niet helemaal zagen om ons te settlen in Nederland, heb ik bij terugkomst een baan aangenomen in Kuala Lumpur. Na een jaar werken voor een Nederlandse organisatie en geproefd te hebben van het expat leven was het tijd om Maleisië te verlaten. Ook dit was een fantastisch jaar met mooie vriendschappen en veel lekker eten. Teven is hier de basis gelegd voor Webshifters.

Na Maleisië zijn we verhuisd naar Sydney. In Australië kon Jennifer weer aan de slag voor Q-dance en ik ben daar full-time gaan werken aan Webshifters. Naast het helpen van klanten heb ik hier de Nederlandse distributeur van Pluggerz geholpen om oordopjes aan de man te brengen.

Door een probleempje met onze werk visa stonden we voor een keuze; proberen te blijven in Sydney of het dichter bij huis te zoeken. We besloten het laatste en zijn aan de slag gegaan voor OCC Yachting. Samen hebben we zeilvakanties (flottieljes) begeleid op Corfu. Dit was iets wat ik altijd nog eens wou doen (na eerder een zomer gewerkt te hebben voor het bedrijf) en het was geweldig dit met Jenn te kunnen doen.

Zeilen Corfu

We hebben tijdens het reizen en werken in het buitenland veel leuke mensen ontmoet en vriendschappen voor het leven opgedaan. Ook is onze kijk op de wereld veranderd. We weten in ieder geval beter hoe we ons leven willen leven.

En nu het mooiste; begin september verwachten we een dochtertje… Exciting times ahead! Misschien nog wel het grootste avontuur?!

MVG,
Don

Tags: , ,

Leave a Reply