We krijgen vaak vragen over Social Media in brainstorm sessies met (potentiële) klanten. De term Social Media wordt te pas en te onpas gebruikt, maar waar hebben we het nou precies over als we het hebben over Social Media? Wanneer is het verstandig om Social Media toe te passen? En voor wie?

In het kort is Social Media is een verzamelnaam voor alle internettoepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen. We kunnen deze onderverdelen naar:

Social Networks

Een groep mensen waarmee via internet informatie wordt uitgewisseld. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, Google+, LinkedIn, Pinterest, Path en Hyves.

Micro blogging

Dit zijn uitingen van persoonlijke ervaringen of zakelijke bezigheden, vaak in niet meer dan 140 karakters. Ideaal ook voor het delen van kennis of nieuws. Het meest bekend is waarschijnlijk Twitter, maar ook Tumblr, FriendFeed, Plurk bieden soortgelijke diensten.

Location based services

Hierbij kan de gebruiker ”inchecken” op een bepaalde locatie en zo volgers laten weten waar hij of zij op dat moment is. Ook erg handig voor het delen van reviews of tips van een bepaalde locatie, bijvoorbeeld restaurant of hotel. Meest bekend is waarschijnlijk Foursquare.

Weblogs of blogs

Waar het ooit begon als een online dagboek met persoonlijke belevenissen van de schrijver, zien we ook steeds meer varianten hierbinnen maar het blijft een middel om een (collectief) gedachtegoed uit te dragen met de mogelijkheid  voor andere gebruikers hier op te reageren.

Review sites

Op deze websites kunnen gebruikers hun mening (een review) geven over producten en diensten. Binnen de reisbranche zijn Zoover en TripAdvisor bekende initiatieven.

Video sharing

Het plaatsen en bekijken van filmpjes en de mogelijkheid om hierop te reageren. Naast YouTube en Vimeo is het tegenwoordig ook mogelijk om binnen Flickr video te uploaden. Maar voor B2B is wellicht Viddler een goede optie, afhankelijk van de doelstellingen en wensen.

Foto sharing

Het plaatsen van foto’s en het bekijken van die van vrienden. Dit kan met de steeds populair wordende Instagram, maar ook via oude bekenden zoals Picasa, Flickr en Photobucket.

Nou is het wel dat binnen de Social Media tools bovenstaande functionaliteiten steeds meer in elkaar versmelten. Maar uiteindelijk bepalen uw doelstellingen, de populariteit van een bepaald Social Media binnen uw afzetmarkt en het gebruikersgemak (zowel voor het plaatsen als monitoren ervan) welke u het beste kunt inzetten.

De steeds veranderende zoekmachine algoritmes hechten steeds meer waarde aan Social Media uitingen en dus heeft het gebruik van Social Media uw zoekmachine positie beïnvloeden. Social media helpt namelijk vertrouwen in uw bedrijf op te bouwen door een bepaald niveau van autoriteit dat u uit via uw online aanwezigheid. Wanneer gebruikers interactie met u aangaan binnen een sociaal netwerk door te klikken op inhoud die u deelt, links naar uw website, of +1′ s iets op uw website,  “stemt” de gebruiker als het ware voor uw bedrijf, en geven dus indirect aan de zoekmachines aan dat uw website hoogstwaarschijnlijk een interessante website is.

Wilt u weten welke Social Media u het beste in kunt zetten?

Tags: , , ,

Leave a Reply